+381 665 416 415

Pitanja

Obuka hipnoterapeuta - najčešća pitanja

Pitanja o kursu
Nemam iskustva kao hipnotizer, da li ćete moći me pripremite
za bavljenje hipnozom?

Da. Mnogi programi se prosto trude da od hipnoze naprave nešto što ona nije. Neko će vam reći da je potrebno da učite određeni broj sati ili čak godina, međutim, iskustvo je pokazalo da se osnovni principi hipnoze mogu naučiti za veoma kratko vreme.

Da li ovaj kurs uči hipnozu ili samo-hipnozu?

Ovaj kurs vas uči hipnozu, tako da možete da hipnotišete druge osobe. Samim tim bićete sposobni da primenite naučeno i na sebi, ukoliko želite da primenjujete samo-hipnozu.

Na koji način je kurs organizovan?

Kurs je osmišljen kao program rada sa trenerom, bilo sa grupom (u učionici) ili samostalno, 1 na 1 sa trenerom (preko interneta), a sva kasnija korespodencija se odvija putem emaila.

Koliko modula i ispita sačinjavaju ovaj kurs i koliko
vremena je potrebno da se savlada?

Kurs nije podeljen na klasične module, već se počinje od šire slike i generalnog upoznavanja pa se potom sužava ka konkretnom. Generalno smatramo da bi polaznik trebao da je spreman i osposobljen već nakon samog kursa. Naravno da je potrebno vežbati, ali samo zato da bi se steklo što više iskustva i hipnoterapeut prerastao u pravog umetnika.

Iz čega se sastoji završni ispit i koliko vremena je
na raspolaganju za njegovo rešavanje?

Finalni ispit se sastoji iz upitnika sa 10-15 pitanja, uz koji treba dostaviti i 3 studije slučajeva (case studies) u kojima ćete opisati tri različite hipnoterapeutske seanse koje ste izveli. Za ovo ne morate da žurite: ispit dostavite kada vi mislite da ste spremni. Međutim, ipak ste vremenski ograničeni - ispit mora da se položi u roku od godinu dana, u protivnom hubite pravo na sertifikat (osim u slučaju ponovnog pohađanja kursa).

Nakon kompletiranja ispita, koliko vremena je potrebno da
dobijem konačni rezultat?

Do sedam dana.

Video sam da neki programi traju i po 300 i više sati. Ovaj trening
je daleko kraći. Da li je podjednako dobar kao i ti drugi programi?

Naravno! Da budemo precizniji, programi kao što je naš su daleko efektniji i daju bolje rezultate od dugotrajnih programa. Većina njih uzaludno troši vaše vreme, zatrpavajući vas istorijatom i čak učeći vas nepotrebnim procedurama često sakrivajući suštinu, pa čak i pravu istinu. Na žalost. Takvi programi ne samo da troše vaše vreme i vaš novac, već često ostavljaju polaznike zbunjene i nesigurne da nastave dalje.

Pitanja o sertifikatu
Da li ću dobiti potvrdu ili sertifikat?

Po završetku našeg programa dobićete sertifikat, koji sa ponosom možete da istaknete pred vašim klijentima.

Kako izgleda sertifikat?

Kliknite ovde da pogledate primer sertifikata.

Na kom jeziku je sertifikat?

S obzirom da su naši kursevi akreditovani od strane The International Hypnosis Association, svi naši sertifikati izdaju se na engleskom jeziku. Na poseban zahtev sertifikat se može izdati i na srpskom jeziku.

Kada ću dobiti sertifikat?

Sertifikat se dobija po uspešno završenom i položenom kursu. Računajte da je potrebno do 7 dana po položenom ispitu da vam sertifikat stigne na email adresu.

Da li se izdavanje sertifikata posebno plaća?

Ne, izdavanje i slanje sertifikata je uračunato u cenu.

Da li je ovaj sertifikat dovoljan da se bavim hipnozom u mojoj državi?

I da i ne. U mnogim zemljama je naš sertifikat sasvim dovoljan da se bavite hipnozom, ali u nekim se traži i dodatno obrazovanje. Ukoliko niste sigurni, savetujemo vam da se raspitate da li postoje dodatni preduslovi u skladu sa zakonima u vašoj zemlji.

Kako će glasiti moja titula kada kompletiram ovaj kurs?

Bićete Sertifikovani Hipnoterapeut. U nekim zemljama, u zavisnosti od završenog obrazovanja, možete sebe zvati kliničkim hipnoterapeutom ili hipno-psihoterapeutom. Pogledajte detalje na ovom linku.

Koja organizacija garantuje moju diplomu i sertifikuje moju obuku?

International Hypnosis Association

Da li je ovaj sertifikat priznaje neki univerzitet?

Iako se ovaj program trenutno predaje na nekoliko univerziteta u svetu, nije nam poznato da neki univerzitet daje posebne beneficije.

Generalna pitanja
Koliko moram da imam godina da bih pohađao kurs hipnoze?

Minimum 18.

Da li moram da imam određen stepen obrazovanja
da bih se bavio hipnozom?

Hipnoza je samo-regulišuća oblast u većini zemalja, tako da je u njima ovaj program sasvim dovoljan da bi se bavilo hipnozom. Naravno, svako prethodno obrazovanje koje imate samo će vam pomoći da još bolje upotrebite hipnozu kao efikasan alat.

Ja sam početnik, bez prethodnog iskustva sa hipnozom.
Da li ću naučiti sve što mi je potrebno, od samih osnova?

Da. Ovaj program je kompletan i naučiće vas sve što vam je potrebno da postanete uspešan hipnoterapeut i da započnete sa sopstvenom praksom. Dakle pokrivamo sve: od osnova, preko bitnih principa, pa sve do ekspertskih tehnika.

Da li se tehnike Eroksonijan hipnoze uče na ovom kursu?

Ne, ali vam preporučujemo knjigu TEHNIKE PODSVESNE KOMUNIKACIJE, koja će vas naučiti najbitnijim veštinama prikrivene i konverzacione hipnoze.